Pásť kravu na Východe a dojiť ju na Západe je globalistický fašizmus

05.01.2014 Bratislava

Slovenská národná strana (SNS) s rozhorčením odsudzuje návrh nemeckého poslanca Európskeho parlamentu Elmara Broka na možnosť repatriácie imigrantov z krajín východnej Európy.

Otrokársky model správania sa bohatých štátov - na jednej strane založený na profitovaní zo za facku sprivatizovaných strategických podnikov krajín východnej Európy, vývoze produktov do monopolných obchodných reťazcov a ekonomike lacnej montážnej dielne, a na druhej strane brániaci ľuďom z týchto štátov v slobode pohybu a profitovaní na prosperite - je globalistický fašizmus. Návrhy na imigračné zákony pre občanov členských krajín EÚ dávajú tvrdú facku európskej integrácii a princípu otvorených hraníc.
Ak nám chcú bohaté štáty Západu v EÚ prerozdeľovať migrantov, ktorí sa do Európy hrnú za vidinou lepšieho života, musia pristúpiť aj na fakt, že východné štáty majú rovnaké právo žiadať o prerozdelenie neprispôsobivých Rómov a umožniť im rovnako migrovať za lepšími podmienkami ako imigrantom z Ázie a Afriky. Aj Cigáni usadení na Slovensku by mali preto viac využívať svoje právo občanov EÚ na slobodný pohyb a skúšať svoje šťastie v niektorej zo západných krajín únie. Vlády bohatých štátov EÚ aj europoslanci by si mali uvedomiť, že únia je dvojsmerná cesta a nie jednosmerka, kde sa dobré berie a zlé sa vracia.
Takéto návrhy deliace Európanov a štáty na dve sociálno-ekonomické a aj občianske kategórie odhaľujú pokrivenú tvár európskej politiky, čo by si mali pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu všímať najmä eurooptimistickí slovenskí voliči.

Rafael Rafaj
prvý podpredseda SNS
 

Vyberte región